Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Nuestro viaje en América del Sur
4 janvier 2012

Feliz Ano Nuevo!

Gelukkig Nieuwjaar aan iedereen vanuit San Antonio de Cumbaza!

Inderdaad, we zijn nog altijd op la catarata (14)dezelfde plaats. Ik geef nog steeds Engelse les elke ochtend aan een stuk of 20 kinderen. De kinderen zijn super lief en doen goed hun best om bij te leren. En ook ik leer dankzij hen elke dag een paar nieuwe Spaanse woordjes bij :-) Julien kan zich goed bezighouden in de tuin en is momenteel ook samen met Luis een ander huisje aan het bouwen. Wat wel nodig is als er meer vrijwilligers gaan komen.

Kerstdag en Nieuwjaar hebben we hier in het dorp gevierd samen met een familie die ons uitgenodigd had. Niet echt uitbundig gefeest, maar wel goed gegeten en gelachen. Ze wachten hier zowel op kerstdag- als op oudejaarsavond tot middernacht om te eten. Op het menu stond telkens kip, gekookte bananen (geen bananen zoals ze bij ons verkopen), yuca (een beetje vergelijkbaar met aardappelen), rijst, warme chocolademelk en paneton (een soort van gigantische brioche met rozijnen en gekonfijt fruit). Op oudejaarsavond hebben ze hier ook een speciale traditie: ze komen allen op straat en verbranden al hun oude spulletjes die ze niet meer nodig hebben, hun manier om al het ‘slechte’ van 2011 te vergeten en het ’goede’ te verwelkomen.

Ons plan is om hier nog een maand te blijven. Daarna trekken we naar het Noorden van Peru (kust), gevolgd door Equator, Galapagos eilanden en Colombia. Daarna weten we het nog zo goed niet. Het zal afhangen van ons budget en de tijd die ons rest. We zijn wel nog steeds van plan om in mei terug te keren.

Hasta la proxima!

Publicité
Publicité
Commentaires
G
Oh là une erreur c'est glissée, manque la traduction,à part chocolat et panetone c'est tout ce que l'on a compris, on rigole, la suite la prochaine fois, gros bisous
Nuestro viaje en América del Sur
Publicité
Visiteurs
Depuis la création 6 126
Derniers commentaires
Newsletter
Publicité